Terveisiä Hyderabadista

Kun täällä tallailemme pallomme pintaa, on tärkeää ymmärtää yrittää ymmärtää, millaista elämä on oman maan rajojen ulkopuolella. Suurin osa maailman asukkaista nimittäin asuu juuri siellä: muualla.

Internetin aarreaitasta löytyy parikin työkalua, joiden avulla vertailla elämää siellä elämään täällä ja samalla pohtia, onko tosiaankin onnenpotku syntyä Suomeen, kuten usein kuulee väitettävän.

Hesarin Jälleensyntymägeneraattorilla voi arpoa, mihin syntyisi, jos syntyisi uudelleen juuri nyt. Minulle osui Hyderabadin kaupunki Pakistanissa:

Syntymäpaikakseni arpoutui Pakistanin Hyderabad.(Kuvan lähde)

Mutta millaista on elämä Pakistanissa? Mikä on keskimääräinen elinajanodote? Entäs lapsikuolleisuus? Paljonko tienaisin – vai olisinko ehkä työtön?

Tällaisten kysymysten kanssa voi suunnata If It Were My Home -sivuston avulla (suom. ”jos se olisi kotini”.)

Vertailin Pakistania ja Suomea ja sain selville muun muassa sen, että Pakistanissa todennäköisesti kuolisin nuorempana ja saisin 2,4 kertaa enemmän lapsia.

Suomen ja Pakistanin vertailua If It Were My Home -sivustolla.

(Kuvan lähde)

Tilastot eivät kerro, miltä tuntuu hengittää Pakistanin ilmaa, miltä tuntuu katsella tulvan huuhtomaa kotikylää, miltä tuntuu laulaa Pakistanin kansallislaulua. Tilastot kuitenkin luovat pohjaa, jonka varassa voi miettiä, millaista elämä olisi siellä jossain. Niiden äärellä voi yrittää asettua toisen ihmisen saappaisiin tai sandaaleihin. Ehkä ymmärtääkin hiukan.

Mihin maahan sinut arvottiin?

(Päivitys 4.4.11 – Korjasin kirotusvihreen.)
Mainokset

2 Replies to “Terveisiä Hyderabadista”

  1. Muutamia viikkoja myöhässä, mutta mä synnyin Saksaan, Bavariaan. Jännää! Tosin sun oli kyllä jännempi… Täähän olisi tällä hetkellä tossa naapurissa :)

    1. Hanna, kiitos kommentista!
      Bavaria on niin lähellä (sekä maantieteellisesti että kulttuurillisesti), että voit muuttaa seuraavaksi sinne ja raportoida, pitääkö If It Were My Homen tarjoamat faktat paikkansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s