EU tiedottaa – sarjakuvilla!

Kerrankin kapulakieletöntä viestintää! Euroopan sosiaalirahasto kertoo omasta toiminnastaan sarjakuvan keinoin. Törmäsin sarjakuviin etsiessäni tietoa sosiaalirahaston sivuilta.

Sarjakuva on värikäs, mielenkiintoinen ja selkeä tapa kertoa sosiaalirahastosta. Uskoisin, että varsinkin nuori yleisö osaa arvostaa sitä. Sarjakuvissa esiintyy nuoria tai nuoria aikuisia eri puolilta Eurooppaa. EU mainitaan silloin tällöin.

Sosiaalirahaston sarjakuva
Katkelma sosiaalirahaston sarjakuvasta

(Koko sarjakuvan voi lukea pdf-tiedostona tästä.)

Sarjakuvan etuna on se, että sen ei tarvitse olla tarkka EU-dokumentti. Siihen täytyy tiivistää oleellisimmat tiedot, muuten se venyisi ja paukkuisi. Sarjakuvan tekeminen on myös hitaampaa kuin tekstin kirjoittaminen, joten kuvat ja puhekuplat mietitään ja hiotaan etukäteen. Kapulat ja vaikeaselkoiset kohdat ehditään karsia moneen kertaan pois. Pääosassa on pääasia.

Tässä tapauksessa pääasiasta tehdään suorastaan viihdettä. Viesti menee silti perille: tällaista työtä sosiaalirahasto tekee. Viesti myös tavoittaa ja houkuttaa. Luinhan minäkin heti ensimmäiseksi sarjakuvat, vaikken taida ikäni puolesta edes kuulua kohdeyleisöön.

Etsimäni tieto ei löytynyt sarjakuvasta vaan sieltä perinteisemmältä puolelta eli suurten tekstimassojen seasta. Mutta ei se mitään. Sarjakuvan tehosta (ehkäpä myös omasta kyllästymisestäni kapulakieleen) kertoo jotain sekin, että innostuin naputtelemaan aiheesta tänne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: