Long Playlla on paljon annettavaa

Sain joululahjaksi Long Play -verkkolehden lahjakortin. Nyt puoli vuotta joulun jälkeen korkkasin lahjani. Kiitos, S., ja hyvää joulua vaan sinnekin päin.

Tammikuussa 2013 perustettu Long Play määrittelee itsensä näin: ”Long Play julkaisee pitkää journalismia digitaalisessa muodossa. Erikoisalojamme ovat laajat reportaasit ja tutkiva journalismi. Juttujamme voit ostaa luottokortilla, verkkomaksulla tai tekstiviestillä. Voit valita, luetko jutun selaimessa vai lataatko sen e-kirjana laitteellesi.”

Long Playn juttuja voi ostaa myös yksittäin. Niitä voi lukea selaimessa tai ladata tiedostoina koneelle ja lukulaitteelle. Luettavuuteen on selvästi kiinnitetty huomiota. Ruudun reunaan aukeaa näppärä valikko, josta tekstin ulkoasua on helppo säätää. Sen ansiosta pitkänkään tekstin lukeminen ei tuntunut tihrustelulta.

Long Play
Lukunäkymän säätövalikko ja palanen Tommi Uschanovin artikkelista Tämä on Amerikka. Kuvankaappauksen tein itse.

 

Aluksi mietin, mitä saisin irti Long Playsta. Verkossahan on jo nyt tarjolla enemmän mielenkiintoista sisältöä kuin ehdin kahlata läpi. Epäilykseni karisivat, kun luin jutun Katoaminen, jossa Anu Silfverberg kirjoittaa edesmenneen mumminsa Alzheimerin taudista. Henkilökohtainen ja syvästi inhimillinen juttu on tervetullut lisä käynnissä olevaan keskusteluun vanhustenhoidosta ja jopa eutanasiasta. Olen lukenut tähän mennessä kolme juttua (niitä kun ei hetkessä hotkaista) ja uskallan niiden perusteella jo kirjoittaa tänne blogiin positiivisen arvion Long Playsta. Jos ja kun Suomessa on tarjolla tällaista journalismia, siitä kannattaa jo maksaakin. Ja blogata.

Long Playlla on paljon annettavaa. Maksumuuri voi oudoksuttaa lukijoita, vaikka on ilman muuta selvää, etteivät toimittajat elä pelkällä kiitoksella. Long Playssa on tietenkin paljon vähemmän juttuja kuin keltaisen lehdistön kalankääreissä tai suurissa seitsenpäiväisissä uutislehdissä. Long Play ei kuitenkaan yritä olla päivänpolttava uutismedia, vaan se tarjoaa hidasta, jopa esseemäistä tutkivaa journalismia. Se on takuulla toista maata kuin tabloidi- ja iltapäivälehtien sensaatiohakuinen lihatiski.

Toivottavasti suuri yleisö uskaltautuu maksumuurin paremmalle puolelle. Suosittelen.

Onko Long Play teille lukijoille tuttu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: