Vietnamilainen joulupuuron äärellä

Eräissä pikkujouluissa oli tarjolla supisuomalaisia jouluruokia (puuroa, joululimppua, glögiä ja joulutorttuja) ja vietnamilaista ruokaseuraa. Siinä, missä minä olen syönyt joulupuuroa koko ikäni, vieressäni istunut vietnamilainen vaihto-opiskelija taisi syödä sitä ensimmäistä kertaa elämässään.

Puheeksi tuli, mikä on Vietnamissa vuoden merkittävin juhla. Pöytäkaverini kertoi Tết-juhlasta eli kuukalenterin mukaisesta uudenvuodenjuhlasta. En ollut moisesta aikaisemmin kuullutkaan, mutta hänelle se oli tietenkin yhtä tuttu juttu kuin minulle joulu kynttilöineen ja glögimukeineen.

Yksille itsestäänselvät juhlat ja tavat ovat toisille jännittäviä ja eksoottisia. Eksoottisten tapojen keskellä voi olla jopa hieman eksyksissä. Tästä oivallinen esimerkki on tavallinen joulutorttu. Lehtitaikina pölisee, jos leivosta ei haukkaa varovasti. Minä söin pölistelemättä joutumatta edes ajattelemaan asiaa. Pöytäkaverini sen sijaan hajotti oman leivoksensa vahingossa kappaleiksi varomattomalla puraisulla. Taikinan hippuset leijailivat iloisesti ilman halki. Ei hän kuitenkaan tainnut siitä häkeltyä, sillä juhlien jälkeen hän otti yli jääneitä joulutorttuja mukaan kotiinsakin. Leivoksen eksoottisuus ei estä nauttimasta siitä. Juuri oikea asenne, jos minulta kysytään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: